Torpedo előélete

Cégünk kreatív csoportja (khm..) igen speciális igényeket szem előtt tartva alkotta meg Torpedo nevű rendszerét. A történet ott kezdődött, hogy egyik tagunknak szüksége lett volna az otthoni Internet hozzáférését biztonságossá tévő eszközre. Úgyhogy összeültünk, és több csomag Tesco gazdaságos sós perec és az ennek megfelelő mennyiségű kóla elfogyasztása után ez sült ki belőle. Egy halk, jól kinéző doboz, ami a csomagszűrésen kívül még egy kisebb raklapnyi egyéb hasznos funkciót tud (cache-proxy szerver, file szerver, dhcp szerver, dns szerver, mail szerver, intranet szerver....). Mi sem bizonyítja jobban a koncepció életképességét, hogy azóta a csapat minden tagjának ilyen doboza van otthon. Ekkor jött az ötlet: miért is ne legyen ebből kereskedelmi termék? Mivel semmilyen érvet nem tudtunk ez ellen felhozni, kénytelenek voltunk kitalálni neki egy nevet. Torpedo. Ne kérdezd, hogy miért. Torpedo és kész. :)

Torpedo műszaki paraméterei

A lényeg, hogy kicsi, halk, ennek ellenére a legtöbb otthoni feladathoz megfelelő teljesítményű. Konfigurálhatósága pédaértékű, így például abszolút hang nélküli kivitelben is készülhet (flash drive-al), de egy HDD beépítése után akár SMB (Windows) / Appletalk (Macintosh) file szerverként is működhet. Alapkiépítésben két darab, 10/100 Mbites Ethernet hálózati csatolóval szállítjuk (így alkalmas pl.: ADSL, Kábelnet, bérelt vonal használatához) , de a második interfész kicserélhető Wi-Fi (Wireless LAN, 802.11b) adapterre is. Természetesen bizonyos funckiók hatékony megvalósításához vannak kész konfigurációink, de ezek csak amolyan iránymutatók, bármikor átszabhatod a saját ízlésed szerint. Ha nem vagy Linux guru (mert mi Debian Linux-ot installálunk a dobozokra), kérheted menedzsment szolgáltatásunkat is, aminek fejében távolról felügyeljük, szükség esetén konfiguráljuk a Torpedo-dat (persze ehhez működőképes Internet kapcsolat szükséges :) ).
Az alapkonfigurációk az alábbi kiépítéseket tartalmazza:

Torpedo Mark 600 Model 100 - 97.500 Ft
VIA Epia-M Mini-ITX alaplap
VIA C3-600 MHz processzor
128 Mbyte DDR RAM
3Com vagy Intel alapú hálózati kártya
40 Gbyte / 5400 rpm HDD

Torpedo Mark 600 Model 200 - 115.500 Ft
VIA Epia-M Mini-ITX alaplap
VIA C3-600 MHz processzor
256 Mbyte DDR RAM
3Com vagy Intel alapú hálózati kártya
80 Gbyte / 7200 rpm HDD

Torpedo Mark 600 Model 400 - 132.500 Ft
VIA Epia-M Mini-ITX alaplap
VIA C3-600 MHz processzor
512 Mbyte DDR RAM
3Com vagy Intel alapú hálózati kártya
160 Gbyte / 7200 rpm HDD

A menedzsment szolgáltatás

Havi díj fejében igénybe veheted távmenedzsment szolgáltatásunkat is, aminek keretében biztosítjuk számodra a konfigurálást, a biztonsági felügyeletet, és telepítjük a szükséges biztonsági patch-eket, frissítéseket. A menedzsment szolgáltatás havi diíja tartalmazza az első konfigurálást, és a biztonsági felügyeletet. Ennek díja 7.200 Ft / hó. Az alapszolgáltatáson kívüli konfiigurálási díj 3.600 Ft / óra.

méretek: 27.3x29.5x6.4 cm, fehér és fekete színben

Termékeinkre 1 év garanciát vállalunk. Áraink nem tartalmazzák az ÁFÁt.